צרו קשר
Polygraph

השתלת שיניים בעפולה

השתלת שיניים היא שם כולל למגוון טכניקות טיפול חדשניות, אשר שינו את פני ענף רפואת השיניים, ויצרו מענה עבור מטופלים בעלי שיניים פגועות, חולות או חסרות, כתוצאה מטראומה, ממחלה או מכל סיבה אחרת.

בשונה מפתרונות זמניים ומוגבלים שהיו נהוגים בעבר, דוגמת הרכבת שיניים תותבות שהתלבשו כאביזר על גבי החניכיים והשיניים הנותרות, וגרמו למטופלים לחוסר נוחות וחוסר ביטחון בסיטואציות בהן נדרשו להסירן, השתלת שיניים בעפולה עוסקת במתן פתרון קבוע, ויוצרת שחזור ושיקום של הפה גם במקרים בהן לא ניתן להציל שן טבעית.

כיצד מתבצעת השתלת שיניים בעפולה

הטכניקה הראשונית שפותחה בתחום השתלות השיניים, התבססה על החדרת שתל זעיר מטיטניום, בטכניקה של הברגה, אל עומק עצם החניכיים של המטופל, במטרה להביא לקליטה של העצם הזר בחניכיים ויצירת תשתית לחיפוי ולחיזוק. החדרת השתל דרשה תקופת הטמעה וספיגה של השתל בחניכיים, שעשוי היה לארוך מספר חודשים, ובסיומו בוצעה חשיפת השתל בהליך כירורגי שכלל חיתוך והסרת עודפי חניכיים, התקנת מבנה וכתר חיצוני, שיחד יצרו שן חדשה במראה טבעי, ותפקוד מיטבי.

השתלת שיניים בטכניקה זו, סיפקה מענה ופתרון איכותי למתאימים, ומשמשת גם כיום בחלק ניכר מהשתלות השיניים המתבצעות בישראל. חסרונות השיטה: השתלת שיניים זו מתאימה למטופלים בעלי צפיפות עצם גבוהה ומיטבית המאפשרת את קליטת השתל, במקרה של מטופל בעל שיניים קיימות שלא ניתן להציל- דורשת תהליך מוקדם של עקירה והמתנה לשיקום הפה והרקמות, ואורכת זמן רב וריבוי מפגשים טיפוליים.

השתלות למחוסרי עצם

צפיפות העצם בשן, בדומה לצפיפות העצם בכלל בגוף, מושפעת מגורמים רבים, דוגמת גיל, גנטיקה, אנטומיית הפה והלסת וחוק שימור אנרגיה- היוצר מצב של שחיקה וירידה בצפיפות העצם, לאחר  אובדן של שיניים. גורמים אלו, הותירו ללא מענה מטופלים רבים, בשל חוסר בעצם יציבה שתהווה בסיס לקליטת השתל.

רפואת שיניים שהוסיפה להתקדם

רפואת השיניים שהוסיפה להתקדם ולפתח מענה ופתרונות, יצרה מספר אפשרויות לצורך השתלת שיניים גם כאשר המבנה האנטומי והעצם הטבעית לא אפשרו זאת:

השתלת עצם- הליך כירורגי אשר כלל החדרת גרגירים סינטטיים מבוססי קלציום, מחומר המדמה בהרכבו את העצם הטבעית הקיימת בחניכיים, נספג בה ולמעשה בונה מחדש את בסיס העצם. הליך זה היווה הליך מקדים להשתלה והאריך את התהליך בחודשים ארוכים, אשר נדרשו לצורך ספיגת העצם בחניכיים.

הרמת סינוס- הליך כירורגי שנועד למטופלים הזקוקים להליך השתלת שיניים בלסת העליונה, כאשר סינוסים נמוכים יצרו חלל שאינו מאפשר את החדרת השתל והאחיזה בו.

סוגי השתלות שיניים בעפולה

השתלת שיניים בשיטת אול און 4

– אחת השיטות המתקדמות להשתלת שיניים, ומתאימה במיוחד למטופלים חסרי עצם חניכיים יציבה, היא השתלה באמצעות שיטת אול און 4, המבוססת על העמסת שתלים על גבי עצמות הלסתות, שהן מטבען גדולות וחזקות יותר, כאשר ההשתלה כוללת שני שתלים בכל צד, יצירת גשר סמוי מן העין הנאחז בשתלים הללו, ומאפשר עמסה של כלל השיניים החסרות על גביו. שיטה זו מתאימה למטופלים אשר זקוקים לריבוי שתלים, ונדרשת ליישום בנפרד על גבי לסת עליונה ולסת תחתונה (ארבעה שתלים בכל לסת).

השתלת שיניים בשיטת אול און 6

השתלה זו זהה בטכניקה ובהתאמה לשיטת אול און 4, אולם מבוססת על הגדלת כמות שתלי הבסיס הנושאים את הגשר והשיניים החדשות, וכוללת שלושה שתלים בכל צד של הלסת.

לסיכום:

השתלת שיניים בזאלית – השתלת שיניים בזאלית מבוססת אף היא על שיטת העמסת שתלים, כאשר בשיטה זו ההחדרה היא של שתלים ארוכים, מעוקלים ובעלי ראש מעוגל בתצורת דיסק, תוך ניצול עצמות הלחיים הארוכות והחזקות יותר, כבסיס לשתלים.

השתלת שיניים דיגיטלית – המונח השתלה דיגיטלית יכול להתייחס לכל אחת מסוגי ההשתלות, ומבוסס על צילומים דיגיטליים באמצעות סריקה תלת ממדית, המסייעת בידי רופא שיניים לבצע את ההשתלה בצורה מיטבית, מדויקת ומבוססת תמונת מצב רחבה, מלאה ואמיתית, ללא הליכי ניסוי וטעיה.

להזמנת תור למרפאה

"*" אינדוקטור שדות חובה

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.